Yogaformer

 
 
Her undervises primært i Hatha Yoga, men med inspiration fra mange forskellige yogagrene. Jeg underviser med hjælpemidler, såsom bælter, blokke, tæpper og pøller.
For en del af klasserne, er det sammensættningen af elever, energien i den gældende klasse og evt. temaer som er afgørende for i hvilken retning klassen bevæger sig. Det kan f.eks være mere eller mindre styrke, tempo eller restorativt præget eller en god blanding af det hele.
Uanset hvor den gældende klasse fører os hen, kan du  trygt regne med at enhver klasse indeholder de tre faser; opvarmning, udfordring og leg samt en meditativ afspænding.
 
Blid Hatha;
Blid Hatha er en klasse, hvor vi gennemgår færre stillinger, men er i stillingen i længere tid, der vil typisk være en eller to restorative stillinger, hvor kroppen får lov til at åbne og hele sig i sit eget tempo. Alle kan være med på en Blid Hatha klasse og en god klasse at starte på.
 

Yoga med hensynstagende;

Er en klasse hvor langt de fleste stillinger laves på gulvet eller på stol.
Til dig som ikke har så mange kræfter og eller er udfordret på balancen.
 
Restorativ Yoga;
Restorativ betyder genopbyggende.
Nøgleord i en restorativ klasse er opmærksomhed og nærvær.
Vi skaber en ramme omkring kroppen, vha. puder, tæpper blokke osv., hvor den kan få lov til at give slip, genopbygge og hele i sit eget tempo.
Genopbyggende Yoga giver os den hvile, vi har så hårdt brug for.
Når kroppens led understøttes, skaber vi basis for afspænding og tryghed, så vi kan slippe. Det parasympatiske nervesystem stimuleres,
så danneslen af stresshormoner falder, blodtrykket falder osv. Der sker uundgåeligt en afspænding.
Restorativ Yoga henvender sig især til dig, der er stresset,har skader, eller som måske skal starte blidt efter sygdom.
Eller som ren og skær forkælelse til dig selv.
 
Vinyasa;
Her er der fokus på både stillingerne og overgangen mellem dem. Stillingerne følger hinanden som perler på en snor, i et flow, sekvensen er uden pause mellem stillingerne, dette giver en grundig fysisk praksis og måske lidt sved på panden.
Ofte er udgangspunktet en variation over solhilsener der herfra udvikler det sig videre.
Der er mulighed for det legende, kreative overgange og det meditative i bevægelsen.
 
Masterclasses:
 En klasse hvor vi går i dybden med noget specifikt f.eks. bagoverbøjninger, stående stillinger, twists osv.
Vi nørder os igennem hvad der skal til at optimere det gældende, hvordan vi passer på os selv. En rigtig god klasse at tage, hvis man føler sig udfordret i det ene eller andet.
 
 
Medbring din egen Yogamåtte, der er mulighed for køb eller leje af måtter på stedet.
 
 
Hjælpemidler som, pøller, blokke, bælter, øjnposer og tæpper stilles til rådighed.
For mig er yogamåtten et personligt rum. de udlejede måtter bliver derfor afvasket i sæbevand efter brug.
Det er en god ide, ikke at have spist et størrer måltid 2-3 timer før en klasse, lidt frugt eller lettere måltider, 1 1/2 time før er okay.
Vær iklædt behageligt tøj du kan bevæge dig i, vi dyrker yoga med bare tæer, men det kan være rart at have et par sokker til afspændingen, da kropstemperaturen under afspændingen falder lidt.
Gem parfumen til bagefter, mange er alergiske over for syntetiske duftstoffer, man må selvfølgelig gerne dufte naturligt godt :o)
Der er altid frisk urtete på kanden i receptionen, så gem de spændende samtaler til før eller efter klassen. Drik rigeligt med vand efter Yoga, da yoga er udrensende.
 
 
Yogafarmen | CVR: 33516932 | lyngvej 137, 4560 Vig - Danmark | Tlf.: mobil 40872468 | yogafarmen@gmail.com